Jobcheckers – Hoe is het om te werken bij Picnic?

Jobcheckers – Hoe is het om te werken bij Picnic?


Je geeft me bijna een tik op m’n harses. ik ben Sander. Ik ben Tom. En dit is Jobcheckers. En iedere aflevering gaan wij
een nieuwe baan testen. Vandaag zijn we bij Picnic in het distributiemagazijn in Diemen. Wat denk je dat we vandaag gaan doen? Ja ik denk boodschappen bij elkaar rapen, shoppen heet dat geloof ik. Ja, ja. Eh, mensen spreken, gok ik ook zo. Ja, heel veel mensen spreken. Ik ben heel benieuwd naar magazijn
ook. We gaan het zien. Let’s do it. Goedemiddag jongens. Welkom bij Picnic. Nou Sander, wij kennen Picnic vooral als online supermarkt. Volgens mij van al die boodschappenautootjes die door de stad racen. Ja, leuke wagentjes ja Maar jij weet daar vast meer over te vertellen Ja, zeker Wij zijn een online supermarkt. Mensen vullen hun boodschappen in via de app En in die mooie magazijn maken wij de bestellingen compleet En bezorgen wij het gratis naar de klanten thuis Nou wij gaan hier aan de slag. Ja, het is die kant op, dus als jullie mij volgen Ja, doen we Kleed je lekker om en dan zie ik jullie zo Krijg de klere… Zit-ie dicht? Ja, volgens mij wel Heb je er zin in? Ik heb er heel veel zin in. Je ziet er slecht uit Nou oké dan Wat is dit gruwelijk Dit is echt veel groter dan ik had verwacht. Echt veel groter Ik wil jullie graag kennis laten maken met Sylvia. Nou Sylvia, jij bent Bagger. Wat betekent dat? Wat doe je dan? In de kratten doe ik de plastic zakjes voor de boodschappen. Daar kunnen zij dan de boodschapjes erin doen. De orderpickers bedoel je? De orderpickers ja En wat nou als jij werkt? Blijven die kratten op de bovenste plank dan staan? Ja, meestal wel ja. Nou, laten we het gewoon maar gaan proberen hè Let’s go! Jij moet het misschien eerst even voordoen natuurlijk Open doen. Ja? Heb je een hengseltje? Ja Doe je hier omheen We doen het met je mee En de tweede doe je om de andere En aan de andere kant hetzelfde Ja dat dacht ik al, ja Ja, hè? Ja ik ben al lang klaar. Ik weet niet… Ja, ja, ja, dat zal wel weer En dan gaat-ie daarachter in het rek. Dan kunnen de karretjes daarachter gevuld worden. Door de volle. En dan pakken wij weer de volgende Zal ik jou even een paar zakken geven? Ik geef je de zak Ik kan me wel voorstellen dat dit wel gewoon leuk is met collega’s. Zou toch verschrikkelijk zijn als ik de hele dag tegen jouw kop aan moet kijken. Oké, we zijn zover! Bedankt heren! Nou Sylvia, jij bedankt! Bedankt Sylvia! Werk ze nog. Joe! Hallo Hi Zal ik me eerst even voorstellen? Laten we dat doen Sander Tom Abdelhamid Mogen we Ap zeggen? Mag ook Nou dit is misschien het belangrijkste aspect van ons werk. We gaan orderpicken Dat gaan we doen door middel van een systeem op een scanner. Dan draai je die een beetje aan, doe je die om je vinger Ap scant zichzelf al We gaan nu zeg maar naar de producten die we moeten picken voor de klant, dus neem je karretje maar mee Karren maar Tom Beetje doorlopen pik Gewoon lavendel heb ik hier Dan moet je die scannen eerst, dat is wel handig Gewoon in het zakje doen? Ja, gewoon in het zakkie, en dan gaan we naar het volgende product A82 Nou dat gaat hartstikke vlot al Oh, we zijn te ver Terug, terug, terug, terug! Eén keer, één keer Ja, eentje En is het dan zwaar werk? Want je bent wel de hele dag… Ik moet zeggen, als je dit de hele dag doet, dan ben je op een gegeven moment na vijf uur wel gaar hoor. Even een ogenblik. Drie. Daar B100 B100? 9 Gossie baas! Oh nee, da’s niet B100 hè. Ze moeten altijd mij hebben! Ik pak melk Volgens mij is hier wat uitgelopen Hij zit halfvol En hoe vinden jullie het tot nu toe? Nou ik vind het wel geinig Ik vind het oprecht heel leuk Wat vind jij nou het leukste aan bij Picnic werken? Het leukste aan bij Picnic werken is vooral de diversiteit aan collega’s Dat we te maken hebben met verantwoordelijkheid Ja Dat alle klanten van Picnic hun boodschappen gewoon op tijd thuis krijgen Dat is eigenlijk de challenge elke dag Sander, wat is de volgende order? Ja hoe zitten we met die targets? Die target wordt helemaal niks Nou ja, beetje tempo Ik rij met die kar, jij gaat die dingen halen Hoeveel? D wat? Eén keer? Eén keer, één keer! Moet ik zo’n heel klote end gaan rennen voor fucking tuinbonen Oké, next D73 Ik sta in de file! 1-2, één keer, nitwit Ben ik de nitwit? Ik kan toch zo niet werken jongens Basilicum Ja ruikt heerlijk Heerlijk man Ja, neem mee dan! Sta je nou bij de goeie bak? Oh nee, dit is jouwe, dit is jouwe! Haha, hij staat bij de verkeerde bak! Eh, hoeveel? Eén keer, één keer, één keer Ja, één keer, oké Ja? SNACK KOMKOMMER?! Het is 83, nerd, kijk nou Ah hier, dit zijn snack komkommers Nou, het is wel goed dat-ie het aangeeft Je hebt toch gescand net? Ja, hij doet het niet. Hij zegt… Ap! We hebben paniek Dit is het verkeerde merk Merk je niks van Het is niet deze En als je nou deze scant? Nou, nu heeft-ie hem wel gepakt Dit was niet onze fout, dit was niet onze fout Eén stuk! Ja eh, er zaten er twee aan elkaar vast! Hectische baan man We zijn er! Meen je niet, we zijn er! Kunnen we het gewoon hier zetten? Ja, en dat was het Hoe vond je dat we het deden? Nou, op zich niet verkeerd voor een eerste keer Nou, daar doen we het voor Ap, bedankt! Yes, graag gedaan mannen Thanks man, joe! We moeten naar Sjoerd, hè? SJOERD! HALLO? Invriezen. Ik weet het niet hoor Hallo? Sjoerd! Ah Jezus, wat een vreselijke kou hier Schiet op, Sander Nou ik heb Sjoerd gevonden. Hij was niet in de vriezer, blijkt Hi Sjoerd, Sander Volgens mij heb jij een leuk baantje voor ons in petto Yes, we gaan nu even de koelcel in. Daar kunnen we wat aan replenishment gaan doen Dus het bijvullen van alle producten die door de dag heen gepickt worden Klinkt vrij koeltjes. Krijgen we daar ook nog een jas bij? Liever wel ja Kijk aan Lead the way, Sjoerd Kom maar mee, heren Nou dit vind ik wel een coole cel, moet ik zeggen Hoelang sta je hier dan, als je een shift hebt? In principe word je gewoon per dag ingedeeld, dus in de koelcel of buiten de koelcel Oké, dus dan sta je de hele dag hier in de kou? Natuurlijk de pauzes kun je wel houden buiten de koelcel. Dat scheelt Het is wel minder gezellig dan dat je hiernaast bent. Het is hier wel een beetje een ijzig sfeertje. In principe niet. Het is hier eigenlijk altijd de meest gezellige boel Hier hebben we de karren met de vracht staan En die kunnen in principe allemaal de schappen in gegooid worden Rick kan jullie daar meer over vertellen Hee, Rick Hee Hi, Sander Hoelang doe je dit al, Rick? Ik werk nu 2,5 jaar bij Picnic Altijd in dezelfde functie? Of heb je ook stappen kunnen maken? Ja ik heb stappen gemaakt Ik ben begonnen als Trainee. Ik ben nu Captain Oké Ik ben Shopper geweest, Shopper+ en nu Captain Oké, dus in 2,5 jaar kun je best wel stappen maken Ja, zeker 12-2… Ah hier, ja, ja, ja Ik heb niks gescand Ja je moet eerst nog het schap scannen Ja Rick, we vergeten te scannen. Scherp blijven jongen Dat ging makkelijk Op een schaal van 1 tot 10, hoe cool is deze baan dan? Deze baan is zeker een 10 Een 10, ja oh ja! Het zijn vooral jonge mensen, dat maakt het leuk Ik vraag me af wanneer ze het door gaan hebben Ik denk dat het nog wel even duurt Oh, we lopen er vandoor! Ja, het is hier jongens! We zijn zo gezellig aan het praten Wij vullen vanaf deze kant, en overdag wordt er gepickt vanaf de andere kant Ah, that makes sense Dus je schuift het nieuwste altijd achterin gewoon Ja, dat is het Maar heb jij het nu niet gewoon koud? Nee, ik heb het niet koud, nee Oké top, als jullie deze gevuld hebben, dan gaan we even lekker pauze houden. Het eten staat voor ons klaar Beetje brandstof in de tank is geen gek idee inderdaad Jij hebt er ook een werktempo in zitten, ik snap wel dat je het koud hebt Je kan ook gewoon helpen in plaats van alleen maar kritiek leveren hè Nou ja, ik ben voor het scannen Ik vind het oprecht heel knap van de mensen die hier dagelijks staan Maar je hebt het verdiend hoor, een lekker hapje Let’s go jongens! Hoe zit dat hier met de lunch Sjoerd? Of met het avondeten, moet ik eigenlijk zeggen Je krijgt hier altijd als je werkt of ‘s middags een lunch of een diner in de avonden Dat is compleet op kosten van Picnic En is het ook een beetje te eten? Dat is natuurlijk ook wel belangrijk Ja, zeker weten Ik ga voor de bolognese en wat kip, als dat mag Nou, dat is eh, carbonara natuurlijk… Hi! Ik ga voor de carbonara met rund Dank u, dank u Zullen we even een romantisch plekje opzoeken? Ja laten we dat doen Vind ik ook een goed idee Voor de goede orde, ik zei toch bolognese? Nou het ziet er appetijtelijk uit Smakelijk eten dan maar hè Nou ja insgelijks, insgelijks We hebben hard gewerkt vandaag. Tenminste, jij hebt voor jouw doen hard gewerkt Ik wil wel een stukje van jou proeven, als dat kan Ja tuurlijk Hmm, lekker koud ja Nou Tom, we gaan weer terug naar de orde van de dag. Hoe vond je het vandaag? Leuk, ik vond het… Laten we bij het begin beginnen Eh, het begin Baggen met Sylvia Vond ik een interessant baantje Schat van een mens ook Ja, heel lief. Het lijkt me een beetje saai, maar aan de andere kant, toch een beetje de sfeer met collega’s Kan ik me wel voorstellen dat Sylvia het de hele dag volhoudt En daarna gingen we natuurlijk orderpicken, of shoppen Vond ik fantastisch. Ik vond het echt hartstikke leuk om te doen Ik vond dat jij dat ook goed deed Dat scannen ging me redelijk af SNACK KOMKOMMER?! Dat ging bij jou in die vrieskist niet zo lekker. Nee maar wat was het daar koud Is er ook een toetje, of niet? Ik ben het toetje Oké, Tom, Sander, we wilden graag nog even afsluiten met een kleine orderpick-race voor jullie Op de ouderwetse manier heb ik op papier voor jullie een lijstje met de producten die jullie kunnen picken En dan wie het eerste het belletje rinkelt is de winnaar Nou, dat ben ik Dat gaan we nog wel eens zien jongen Voor degene die verliest, daar moet natuurlijk een tegenprestatie tegenover komen te staan Misschien in de vriezer, waar jij groot fan van bent, een ijsje in één keer naar binnen werken? Hij moet dat toch doen. Is oké, is oké Oké, zijn jullie er klaar voor? 3, 2, 1, GO! K*utzooi Oh, Sylvia wordt boos als ze dit ziet Die draait zich om op de bank vanavond Ik ben al bij m’n tweede krat. Jij? Ik ben aan het afronden Trillende handjes, echt waar Oh, het gaat helemaal mis hier Ben jij nog bij je eerste kratje, echt waar? Dit zit ook helemaal niet goed! Nou ja het zal wel Oh dit krat is ook stuk, ja hoor! Ja, ik zit er nu echt lekker in Sylvia, als je dit ooit terugziet, dankjewel voor deze wijze les. Ik heb er de vruchten van kunnen plukken Ja jongens, deze is kapot Is-ie al weg?! Waar de f*ck is mijn lijstje? Ik ben m’n lijstje kwijt Waar is m’n lijstje? Ja, gevonden. Geen paniek, geen paniek Nou, verdient niet de schoonheidsprijs, maar goed Jongens, hier gaan we natuurlijk alweer de mist in. Goeie shoppers rennen niet en gooien niet met je boodschappen Én dragen een jas in de koelcel Safety first! Hij gaat het zo doen, da’s misschien slimmer. Ge je nu mijn tactiek zitten na-apen? Ik ben vergeten welke kar ik heb… Rechts is van mij Wat is dit ook? Wat de f*uck is dit? Karren met die hap Koelcel, koelcel, koelcel Oh die Sander. Die Sander kan er helemaal niets van jongens Die gaat helemaal kapot straks Trek ik lekker een biertje open. Of eet ik misschien ook wel een ijsje, maar dan net wat relaxter dan die gozer Ik ben ook nog heel veel tijd verloren omdat ik mijn lijstje kwijt was M’n lijstje, m’n lijstje, m’n lijstje! Sylvia het spijt me! Kijk eens, kartoffelsalade. Heel erg smerig Nou, vooruit maar dan hè Oh wat is die Sander slecht hè Oh, hij is snel! Ooooh nee Kut, waar is dat ding?! Jongens, ik ben helemaal kapot Ik heb zo weinig zin in die f*cking vriezer jongen Eerlijk is eerlijk, ik heb verdiend verloren. Als je mijn bakjes erbij pakt, het ziet er niet uit. Hier geniet ik toch wel even van hoor, moet ik zeggen. Maar jij pakt gewoon mijn tactiek mee? Ik denk ik laat die karren staan en pak gewoon meteen die boodschappen En alsnog ging het helemaal niet goed. You win some, you lose some jongens Volgende keer is-ie voor mij Dat denk ik niet Tom, gefeliciteerd Ja, dankjewel Wel een pittige race in ieder geval. Ja, nou ja ik had het wel vrij makkelijk En eh, ja ik wil ook een groot compliment maken naar mijn eigen team Maar goed, niet te lang, want de focus moet weer op de volgende wedstrijd natuurlijk Ik had het niet beter kunnen zeggen Ik heb er geen woorden voor. Ik had het beter moeten doen. Ik had beter moeten opletten toen Sylvia hoe dat met die zakjes werkte Dus eh, ik douw dat ijsje wel in m’n strot. Kom maar door dan We hebben hem hier, de gevreesde shock freezer. Deze is voor jou De Siberische poort. Sander, het is echt f*ucking koud, en om dat even te demonstreren Succes gap, jij redt je wel Zo jongens, wat vonden jullie ervan vandaag? Ik vond het hartstikke leuk. Vooral het shopper-gedeelte vond ik hartstikke leuk. Ik vond het shopper-gedeelte ook by far het leukst, omdat je gewoon lekker bezig bent, je spreekt ondertussen collega’s Ik zou wel in het magazijn kunnen werken denk ik Ja, daar kan ik me wel in vinden Nou, da’s fijn Hartstikke bedankt jongens Jij bedankt! Thanks Kevin, we gaan lekker naar huis man Ja, goed idee We moeten wel even bewijs hebben dat we de job gecheckt hebben natuurlijk Kijk aan Nou, toevallig dat we die hebben Kevin, als jij nou eventjes een fotootje kunt nemen Tuurlijk jongens Thanks Kevin, nogmaals bedankt

19 thoughts on “Jobcheckers – Hoe is het om te werken bij Picnic?

  1. Feedback: leuk dit soort filmpjes. Echt een geweldig goede toevoeging. Alleen jammer dat dit filmpje zo mislukt grappig is, dat maakt het irritant om naar te kijken. Ik snap dat het bij jullie core doelgroep past om humoristische filmpjes te maken, maar ik ga er vanuit dat een groot deel van de kijkers gewoon een serieus filmpje met niet al te veel poespas wil zien, tjokvol goede uitleg en minder 'gemaakte humor' (waardoor het niet grappig is en zelfs irritant om naar te kijken).

  2. Op 5:25 min probeert er achter de desk weer iemand bijzonder slim te doen, zwaar intelligent werk aan het verrichten natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *